vrijdag 19 februari 2010

#10 de kers

Dacht dat Joan Haanappel dit de 3-dubbele cherry flip noemde.........



En nu......social bookmarking en Delicious! Rondgekeken op de 23dingen account, de toevoegknop geïnstalleerd, wat bookmarks toegevoegd, waaronder 'biebsounds'. Leuk om te zien dat anderen daar ook een bookmark van hebben gemaakt (hai Toos!). Heb een beschrijving van de site toegevoegd. Lijkt me wat gebruiksvriendelijker. Belangrijk om de juiste tags te gebruiken, maar doe je dat nou alleen in je eigen taal? Beter ook in het Engels.....internationaal! Mijn interesse 'wandelen op de Griekse eilanden' toverde al heel wat eyeopeners tevoorschijn.
Overal je favorieten bij de hand, geen zorgen meer over verlies van je favorieten...ik ga een account aanmaken!
Wat de werksituatie betreft is delicious eigenlijk onontbeerlijk: niet allemaal een blokje favorieten maar één goed ontsloten account.

maandag 15 februari 2010

#9 fruitcocktail


Zo even het toe nu toe gebruikte fruit door elkaar mixen en kijken hoe de smaak is...oftewel een proefmoment.

Bloggen lijkt een medium waar je als bibliotheek veel mee kunt doen. Allereerst om iets van jezelf naar de klant uit te dragen zoals onze muziekblog biebsounds. De input kan ook van de andere kant komen zoals de ideeënbus van de Stadsbibliotheek waar de klanten hun mening kunnen ventileren over onze organisatie. Dit gaat overigens wel onder redactie, maar misschien zou dat ook anders kunnen. Zo kun je je een blog voorstellen door klanten voor klanten, een recensieblog bijvoorbeeld. Zelfs binnen de organisatie is het te gebruiken, om je collega's te laten weten waar je mee bezig bent.
Wel heb ik het gevoel dat de interesse voor je blog niet vanzelf gaat. Je moet je lezers prikkelen, verrassen, verbazen misschien zelfs wel schokken. In ieder geval zo schrijven dat het iets met je lezer doet, anders is de interesse snel weg. En volhouden!!!

RSS lijkt me vooral voor jezelf erg handig. Uit de overdaad aan informatie alleen dat eruit pikken wat je interesseert. Overigens heeft dit indirect ook positieve gevolgen voor de klant, je kunt deze beter bedienen, doordat je zelf goed geïnformeerd bent.
Vergeet inmiddels niet je klant te bedienen met rss en widgets.

Foto's foto's foto's, mensen zijn er gek op! Je kunt op een snelle manier interesse voor een onderwerp genereren door er de juiste foto bij te gebruiken, zowel digitaal als op papier, intern als extern.
Dingen waar je vroeger niet aan dacht kun je tegenwoordig via Flickr doen, zoals mijn virtuele bezoek aan DOK uit een eerdere post. Of een rondleiding voor nieuwe leden.......dat is eigenlijk nog veel leuker met een filmpje, zoiets als deze van onze eigen Generation Why.



Daag de klant uit op een andere manier met de bieb bezig te zijn dan de traditionele!
Is dat ook geen web 2.0?

zondag 14 februari 2010

ad#8 conclusie

Geen praatjes, maar plaatjes!!!!!

ad#8 zelfde kerk: bewerkt



ad#8 kerk: originele foto


ad#8 gephotoshopte zeevrucht!


ad#8


En dat is nou juist het leuke: het zelf uitvinden. Hier Web 2.0 badges en Bead Art van Flickr Toys.
Ook foto's bewerkt, foto's direct van 'mijn Flickr' naar deze blog verplaatst. Je kunt er dan op de blog geen tekst meer aan toevoegen, moet je al op Flickr doen? ??!!!

zondag 7 februari 2010

#8 de zeevrucht


Is dit al #8? Was aan het doorflikkeren, zie hier het resultaat. Beetje trots ben ik wel, helemaal zelf uitgevonden!

ad #6/7 waar???

zit die handige knop 'blog this' dan?

#6/#7 de watermeloen




Tjonge jonge, wat een hoop pitjes! Kost me enorm veel moeite om mijn diashow van Flickr op mijn blog te krijgen. Staat nu nog niet op de plek waar ik wil MAAR ER STAAT TENMINSTE IETS OP! Elk jaar zijn we op vakantie wel bezig met een soort 'art' project. In 2008 was het onderwerp, je raadt het al, visnetten.



Heb eerst een account aangemaakt bij Flickr, vervolgens foto's geupload, sets gemaakt. In eerste instantie niet geshared.....dan komt er helemaal niets over op je blog. Dus nu full sharing, met resultaat.
Rondgesnoept op Color Picker (wauw, wat een prachtige collages), Findr, Google Maps (handig als je op vakantie gaat en vast wil rondkijken in de omgeving), Spell with Flickr (vonden jullie, gezien de layout van de titel, bij 23dingen ook erg leuk!) en gekeken wat andere bibliotheken met Flickr doen.
Zo heb ik zelf Flickr gebruikt om een kijkje bij DokDelft te nemen toen ik in onze servicenormclub bewegwijzering zat. Was al in verschillende bibliotheken geweest en om nou ook nog naar Delft te gaan. Web 2.0 dient de mens!
Je zou Flickr ook kunnen gebruiken om een fotoprijsvraag voor klanten te houden. Of klanten uitnodigen 'voeg je eigen foto toe aan de workshop saxofoon'.
Lees net nog de noot onderaan #6, de handige knop 'blog this'.....te laat!!!