zondag 7 februari 2010

#6/#7 de watermeloen




Tjonge jonge, wat een hoop pitjes! Kost me enorm veel moeite om mijn diashow van Flickr op mijn blog te krijgen. Staat nu nog niet op de plek waar ik wil MAAR ER STAAT TENMINSTE IETS OP! Elk jaar zijn we op vakantie wel bezig met een soort 'art' project. In 2008 was het onderwerp, je raadt het al, visnetten.



Heb eerst een account aangemaakt bij Flickr, vervolgens foto's geupload, sets gemaakt. In eerste instantie niet geshared.....dan komt er helemaal niets over op je blog. Dus nu full sharing, met resultaat.
Rondgesnoept op Color Picker (wauw, wat een prachtige collages), Findr, Google Maps (handig als je op vakantie gaat en vast wil rondkijken in de omgeving), Spell with Flickr (vonden jullie, gezien de layout van de titel, bij 23dingen ook erg leuk!) en gekeken wat andere bibliotheken met Flickr doen.
Zo heb ik zelf Flickr gebruikt om een kijkje bij DokDelft te nemen toen ik in onze servicenormclub bewegwijzering zat. Was al in verschillende bibliotheken geweest en om nou ook nog naar Delft te gaan. Web 2.0 dient de mens!
Je zou Flickr ook kunnen gebruiken om een fotoprijsvraag voor klanten te houden. Of klanten uitnodigen 'voeg je eigen foto toe aan de workshop saxofoon'.
Lees net nog de noot onderaan #6, de handige knop 'blog this'.....te laat!!!

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je nou naar één bibliotheek had moeten gaan, dan was het DOK Delft. Maar wellicht heeft Flickr je nieuwsgierig gemaakt.
    Mooie foto's overigens. Over dat sharen. Buiten het feit dat je kunt bepalen wie de foto's mag zien, kun je ook vrij simpel juridisch regelen wat de kijker met je foto's mag doen. Flickr gebruikt het Creative Commons systeem. Zo kun je bij de geavanceerde zoekopties een zoekopdracht beperken tot foto's die je mag gebruiken voor non-commercieel gebruik. Creative Commons is een belangrijk alternatief systeem voor het bestaande copyrightsysteem dat voor bibliotheken van groot belang is.

    BeantwoordenVerwijderen