maandag 15 februari 2010

#9 fruitcocktail


Zo even het toe nu toe gebruikte fruit door elkaar mixen en kijken hoe de smaak is...oftewel een proefmoment.

Bloggen lijkt een medium waar je als bibliotheek veel mee kunt doen. Allereerst om iets van jezelf naar de klant uit te dragen zoals onze muziekblog biebsounds. De input kan ook van de andere kant komen zoals de ideeënbus van de Stadsbibliotheek waar de klanten hun mening kunnen ventileren over onze organisatie. Dit gaat overigens wel onder redactie, maar misschien zou dat ook anders kunnen. Zo kun je je een blog voorstellen door klanten voor klanten, een recensieblog bijvoorbeeld. Zelfs binnen de organisatie is het te gebruiken, om je collega's te laten weten waar je mee bezig bent.
Wel heb ik het gevoel dat de interesse voor je blog niet vanzelf gaat. Je moet je lezers prikkelen, verrassen, verbazen misschien zelfs wel schokken. In ieder geval zo schrijven dat het iets met je lezer doet, anders is de interesse snel weg. En volhouden!!!

RSS lijkt me vooral voor jezelf erg handig. Uit de overdaad aan informatie alleen dat eruit pikken wat je interesseert. Overigens heeft dit indirect ook positieve gevolgen voor de klant, je kunt deze beter bedienen, doordat je zelf goed geïnformeerd bent.
Vergeet inmiddels niet je klant te bedienen met rss en widgets.

Foto's foto's foto's, mensen zijn er gek op! Je kunt op een snelle manier interesse voor een onderwerp genereren door er de juiste foto bij te gebruiken, zowel digitaal als op papier, intern als extern.
Dingen waar je vroeger niet aan dacht kun je tegenwoordig via Flickr doen, zoals mijn virtuele bezoek aan DOK uit een eerdere post. Of een rondleiding voor nieuwe leden.......dat is eigenlijk nog veel leuker met een filmpje, zoiets als deze van onze eigen Generation Why.



Daag de klant uit op een andere manier met de bieb bezig te zijn dan de traditionele!
Is dat ook geen web 2.0?

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk filmpje. Beetje nep hier en daar en zonde van de boeken.
    Moest de bibliotecaresse nou echt zo'n oude tang zijn.
    Maar je hebt gelijk, Filmpjes doen het beter dan plaatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie conclusie. Daag ze uit, stel ze vragen, vraag input en toon je bereid daar iets mee te doen. De ideeënbus is een goede stap, door vragen van gebruikers inzichtelijk te maken. 't is alleen wel een beetje saai.
    Ikea laat zich prima hacken, waarom de bibliotheek niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk filmpje, ik kende het niet. Het is wel een manier om jongeren op een andere manier naar de bieb te laten kijken.

    BeantwoordenVerwijderen