zondag 31 januari 2010

#5 de banaan

"Het is maar een spelletje......"



Netvibes: nog wat meer tabs gemaakt, geschoven met de tabs, een feed verplaatst van de ene tab naar de andere, 2 ego feeds gemaakt (biebsounds, de digitale fruitmand), zelf een feed gemaakt via page2rss van de site van de Stadsbibliotheek Haarlem. Was geen rss te vinden op onze eigen website, slecht!!! Of heb ik niet goed gezocht??? Hoe dan ook een goede oefening.
Wat betreft het zoeken in google blogsearch, handig. Zocht op Egypte, veel voetbal, weinig toeristische info. Heb resultaat beperkt door datum scherp te stellen en zoeken naar Egypte zonder de woorden voetbal, cup.
Bloglines verder gelaten voor wat het is. Je moet je daar namelijk wel aanmelden.

#4 de fruitvlieg




Zie RSS als fruitvliegjes.......ze vliegen over een site of blog en pikken er alle nieuwtjes vanaf!
Zoals al vermeld in een eerdere post heb ik al eens geroken aan RSS. Het opzetten van een netvibes pagina ging vrij probleemloos. Heb een aantal tabs aangemaakt met uiteenlopende onderwerpen: bibliotheken, nieuws, muziek, 23dingen blogs, Egypte. De VOB feed wordt niet gevonden door netvibes. Ook als je de feed kopiëert werkt ie niet. Ik heb in mijn adresbalk ook een feedfinder staan, zelfde resultaat.
Wat mij niet duidelijk is: het verschil tussen een widget en een feed. Wanneer je bij nos nieuws een feed maakt en die vervolgens verwijdert, zie je staan 'widget verwijderen'.
Wat ik heeeeeel erg leuk vind is het opleuken van netvibes. Lang mee bezig geweest. Achteraf dacht ik 'zonde van de tijd, wat is het nut hiervan voor mijn werk'. Daar ben ik nu uit: je probeert je klanten (en jezelf) een zo aantrekkelijk mogelijk product te bieden, of het nou een website, een blog of een openbare netvibes pagina is.
En het algemene nut: snel en overzichtelijk bijhouden van je interessegebieden. Hier kun je ook je klanten mee bedienen.
Nu nog erachter zien te komen hoe ik mijn fruitvliegjes kan delen door ze op 'de digitale fruitmand' te zetten. Zie Peony Hardbottle! !

ad #3

Volgens mij is marktplaats ook heel erg web 2.0!!! Delen, delen en nog eens delen. Enne......heb zelfs al wat leuke mensen over de vloer gehad. Zo wordt virtueel -> reëel.

zaterdag 30 januari 2010

Waarom valt deze titel weg?

Waarom valt de titel boven mijn berichten weg? Kwestie van instelling?

#3: de peer

De leuke Peer!!!



En over mijn ervaringen met web 2.0:
Ik blog op biebsounds.
Een jaartje geleden (of is het inmiddels al weer twee jaar???) heb ik de cursus 'digitaal inlichtingenwerk' gevolgd. Daar ben ik ook met netvibes in de weer geweest. Heb nog steeds de account, maar kijk er niet echt veel meer op. Niet zo slim realiseer ik me nu...elke week jaag ik op nieuwtjes voor biebsounds. Dan ga ik een lijstje sites en blogs langs, beter om dit via netvibes te doen.
Bij deze cursus ook gechat.
Dan nog een blauwe maandag geal@dind. Lijkt me ook web 2.0.
Geen hyves, facebook of wat dies meer zij. Komen vast nog wel als 'ding' langs!

zondag 24 januari 2010

#2: de appel


Nou dat is toch wel een behoorlijk zure!!! Dacht appeltje, eitje, ben op de bieb al bezig met onze blog biebsounds, dat ga ik even fiksen. Had in gedachten de blog helemaal vormgegeven: in het titelvenster een prachtige fruitfoto achter de tekst, of als hele achtergrond van de blog. Daar ging het al behoorlijk mis....krijg de foto niet geüpload. Tja, op biebsounds heeft iemand anders de layout voor zijn rekening genomen. Ook het blokje 'over mij' leverde nogal wat heen en weer geklik op.
Weet nu wel dat ik een haan ben in de Chinese dierenriem en volg heel wat andere blogs!
Oké, tot zover mijn eerste post. Ga nog eens lekker zitten kauwen vanmiddag.....wie weet wat er van komt.
Heeft een van mijn mededingens een oplossing voor mijn probleem met de foto? Hou me aanbevolen.