zaterdag 13 maart 2010

#13 de kokosnoot



Kantoortoepassingen bij Monty Python!

Het hele traject van achtergrondinformatie doorlopen. Het filmpje maakt goed duidelijk dat het om een webbased applicatie gaat. Wat mij tot wanhoop dreef met word was, dat niet elke computer dezelfde versie van word had. Dat probleem is opgelost met Google docs & spreadsheets. Op Googleme.nl de rondleiding gevolgd, helder en duidelijk. Hier vind je ook gebruikersvoorbeelden: afspraken plannen voor de eet-, bioscoop-, kook-, voetbal-, enfin wat voor club niet? Je trainingsprogramma, boodschappen-, wat-mee-te-nemen-op-vakantielijstje. De Google Docs Blog geeft nog handige templates: budgetplanner, weddingplanner, to-do-list enz.
Heb zelf een document gemaakt in Google docs en een excel bestand vanaf mijn computer geupload, gewijzigd en geshared met mijn normale mailadres en van daaruit weer bewerkt. Superhandig. Moet nu nog uitvinden hoe het werkt met eerdere versies.
Dit was een betere tool voor de servicenormclub bewegwijzering geweest dan een wiki.
Toe te passen voor activiteitenoverzichten, tja wat eigenlijk niet waar meerdere mensen hun inbreng hebben vanaf verschillende locaties. Vestigingen der bieb, verenig je op GDS!

3 opmerkingen:

  1. Die kokosnoot was niet moeilijk te kraken. Je snapt het helemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het filmpje is weer briljant. Je kunt bij YouTube kiezen voor verschillende formaten van het filmpje. Nu zie je het filmpje slechts gedeeltelijk omdat de opmaak van je blog niet breder is. Experimenteer daar eens mee en zie wat het resultaat is.

    BeantwoordenVerwijderen