zaterdag 27 maart 2010

#18 de fruitverleiding



Of eigenlijk 'tempted by the books of another'. Dat vind ik het leukst aan dit 'ding', de aanbevelingen die je oproept met je eigen keuze. En de mogelijkheid tot het maken van een 'nog te lezen' lijst. Alle rondzwervende papiertjes, uitgeknipte recensies, verzamelde boekenbijlages van de krant....in de prullenbak. Wat mij steeds duidelijker wordt naarmate wij verder in de 'dingen' doordringen is de orde die deze 'dingen' scheppen. En het feit dat ze overal te benaderen zijn.
Zo ook dizzie en mijn boekenplank.
Wat betreft gebruik in de bibliotheek: aanwinsten presenteren, gedeelte van je collectie uitlichten in het kader van een tentoonstelling, activiteit.
Op onze nieuwe website hebben we een carrousel met aanwinsten en op je eigen pagina kun je aan de slag met met een profiel. Laat ik dat eerst maar eens bekijken voordat we met LibraryThingHaarlemEnOmstreken beginnen.

1 opmerking:

  1. Steeds meer catalogussystemen hebben deze mogelijkheid ook en stellen je in staat je boekenbezit op een aantrekkelijke manier te presenteren. Steeds meer bibliotheken gaan Librarything gebruiken. Kijk maar eens bij Vlissingen.

    BeantwoordenVerwijderen