maandag 26 april 2010

#23 het fruit is op!


Wat een onzin, het fruit is nooit op!
En daarbij, sommige vruchten wil ik graag verder uitkauwen.......google docs, rss, netvibes, flickr en fotobewerking, librarything, lastfm en andere muzieksites en (hoe toepasselijk) DEL.ICIO.US.
Waar ik persoonlijk het minst mee heb zijn twitter, facebook en hyves. Maar wie weet, wanneer ik als eenzaam oud besje achter de geraniums zit, ga ik helemaal los op facebook!
Als organisatie moet je je hier wel begeven....wees daar waar je klanten zijn en zie erachter te komen wat men wil.
Het leerprogramma heeft mij achter de schermen van web 2.0 laten kijken. Ook het na elk 'ding' nadenken over wat er mee te doen valt als organisatie vond ik nuttig.
@Edo: bedankt voor je reacties, tips en trucs. @Mijn mededingers: bedankt voor het delen van jullie inzichten. Met z'n allen kunnen we iets in gang zetten!
Michel is hier inmiddels mee begonnen: workshops 'rss' en 'een weblog maken' zijn gepland voor het volgende seizoen. Ian is aan het nadenken over een workshop 'het nieuwe luisteren'.
Afsluitend: 23dingen was voor mij spelen, leren, delen, participeren en gewoon heel erg leuk!

dinsdag 20 april 2010

#22 bibliotheek 2.0 en de toekomst van bibliotheken

Laat het fruit maar even in de mand, nu komen de serieuze 'dingen' aan bod!

Ik verklaar hierbij plechtig mij te zullen houden aan de 16 geboden van Kees Hamann;-).

Alle artikelen komen eigenlijk op hetzelfde neer: wees een open organisatie, ga mee met de ontwikkelingen buiten de bibliotheek, laat een wisselwerking ontstaan tussen de organisatie, de gebruiker en jezelf.
Wat duidelijk wordt uit de filmpjes van Dennis Eijsten: treed digitaal naar buiten als één bibliotheek Nederland met één gezicht. Maakt het zoveel eenvoudiger voor de gebruiker, die hoeft maar één functionaliteit te doorgronden. Wel is het zaak voor de bibliotheek die functionaliteit toe te lichten. De jonkies zullen er niet zo'n moeite mee hebben, maar het gros van onze gebruikers wel.

Via bibliotheek20.ning.com kwam ik op de blog van Jeroen de Boer 'Muziek & de bibliotheek' terecht. Hier een interessant artikel over de mogelijke toekomst van het muziekgebeuren in de bibliotheek.
MCN Muziektrends Mediathecarissen
Ook deze presentatie zet aan het denken.......

En zo eindig ik bij het begin: denken over de toekomst zit zeker in 1 van de 16 geboden van Kees Hamann!

maandag 19 april 2010

#21 unos apapas, unos poperos



Lijkt wel de aquabrowser.....woordenwolk all over!

Wat achtergrondartikelen gelezen, catalogus van de OBA bekeken en My Discoveries uitgeprobeerd. WorldCat een bezoek gebracht, gebruik gemaakt van de account van 23dingen.
Tja, eigenlijk spreekt het allemaal voor zichzelf, dit is toch de meest logische manier voor een gebruiker om te vinden wat je zoekt. Ik heb al nooit begrepen waarom bibliotheken (en andere instellingen) niet veel eerder zijn gaan samenwerken op dit vlak . Allemaal zelf het wiel uitvinden....maar die tijd is voorbij.
De inbreng van de klant is een belangrijke vooruitgang. De bekende frisse blik!
Naar wat ik begrijp uit het stuk van Jan, zit er ook een link met LibraryThing aan te komen, nog beter.
Nog even over hollandnet.nl. Waarom nou weer een provinciale aquabrowser, waarom geen landelijke met een landelijke zoek & boek service? Te duur, nog te ingewikkeld? Of mis ik iets?
Haarlem werkt, sinds de introductie van onze nieuwe website, trouwens ook met de aquabrowser. Moet me wel van het hart dat veel klanten er nog de nodige moeite mee hebben!

dinsdag 13 april 2010

#20 de perzik




Tik Frank Zappa in op last.fm en je krijgt: King Crimson, Mahavishnu Orchestra, Captain Beefheart (kan niet missen), Bill Bruford, Peter Hammill... helemaal goed. Tik Spinvis in en je krijgt...zo kan ik nog wel uren doorgaan!
Wat ik jammer vind...je denkt...o ik heb zin in deze song....dan komt die song niet of maar een fragment. Dat zit weer wel in grooveshark.
Kennen jullie youtube find>mix>watch al? Gebruik ik regelmatig, met filmpjes!!!
Gebruik voor de bibliotheek? Zoeken.bibliotheek.be geeft het antwoord al. In Nederland zouden we kunnen werken met de aanbevelingen van muziekweb. Is bibliotheek.nl ook wel mee bezig, maar zo mooi als de Belgen het doen!

Ben het trouwens van harte eens met Nico Dijkshoorn: waarom al dat geklep tijdens concerten, ga dan lekker naar de kroeg. Van veel respect voor de artiest getuigt het ook niet!

donderdag 8 april 2010

#19 de druiventros



Alle druiven vormen samen een tros...'t is net een sociaal netwerk!

Heb flink rondgehyved, gefacebooked, gelinkedin, en gemyspaced. Hyves was ongelooflijk traag. Nee, dan facebook, veel beter. Heb ook de meeste bekenden gevonden op facebook. Gekeken naar wat Dok Delft doet op een sociaal netwerk. Zij hebben gekozen voor hyves. Heel veel vrienden, maar wat nu de link met elkaar is, is mij niet helemaal duidelijk. Zie niet direct de toegevoegde waarde.
Toepassing voor bibliotheekmedewerkers: die is er al in de vorm van Bibliotheek2.0 Ning.
Zo kun je meer groepen opzetten met een meer specifieke functie bv. speciaal voor muziekbibliothecarissen.
Wil je als bibliotheek bestaansrecht hebben op een sociaal netwerk, moet je een meerwaarde aan je klanten bieden. Alleen een account is niet genoeg! Misschien reserveren, verlengen, de subclub van het spannende boek......ik aarzel een beetje, wat kan en wat niet?

zaterdag 27 maart 2010

#18 de fruitverleiding



Of eigenlijk 'tempted by the books of another'. Dat vind ik het leukst aan dit 'ding', de aanbevelingen die je oproept met je eigen keuze. En de mogelijkheid tot het maken van een 'nog te lezen' lijst. Alle rondzwervende papiertjes, uitgeknipte recensies, verzamelde boekenbijlages van de krant....in de prullenbak. Wat mij steeds duidelijker wordt naarmate wij verder in de 'dingen' doordringen is de orde die deze 'dingen' scheppen. En het feit dat ze overal te benaderen zijn.
Zo ook dizzie en mijn boekenplank.
Wat betreft gebruik in de bibliotheek: aanwinsten presenteren, gedeelte van je collectie uitlichten in het kader van een tentoonstelling, activiteit.
Op onze nieuwe website hebben we een carrousel met aanwinsten en op je eigen pagina kun je aan de slag met met een profiel. Laat ik dat eerst maar eens bekijken voordat we met LibraryThingHaarlemEnOmstreken beginnen.

#17 de passievrucht



Het is bijna Pasen. Wat is er lekkerder dan een 'Meringue met passiefruitroom' als toetje???!!!

Smulweb heb ik gekozen voor dit 'ding'. Recepten vinden van anderen, recepten plaatsen voor anderen, reacties toevoegen, bookmarken voor je eigen pagina......zo web 2.0.
En wat eten we vanavond? Ga snel weer terug naar smulweb om iets lekkers met vis uit te zoeken. Eet ze!

maandag 22 maart 2010

#16 de fruitfluit



Oké, de wortel valt niet echt onder het fruit, ik vind een groente af en toe ook wel op z'n plaats.

YouTube, wat een heerlijk medium. Uren kan ik hier doorbrengen. De meest wonderlijke filmpjes passeren de revue. Jullie hebben vast al gemerkt dat ik een fan ben! Het liefst zou ik bij dit 'ding' zoveel mogelijk filmpjes met jullie delen (helemaal web 2.0!), maar dat is geloof ik niet helemaal de bedoeling. Ter zake dus....gezocht via categorieën, vind gewoon intikken van zoektermen toch makkelijker. Toen naar de playlist gaan kijken, ook ingetikt als zoekterm, wat blijkt, er bestaan allerlei instructiefilmpjes geplaatst door het 'YouTube help center'.



Zulke instructievideo's kunnen een mooie toepassing vormen voor de bibliotheek bv. hoe werkt de aquabrowser?
En wat te denken van een virtuele rondleiding, videoverslag van een activiteit, een nieuwe dienst van de bibliotheek aanprijzen. Je zou er zelfs een feuilleton van kunnen maken...elke maand een ander onderwerp belichten. Of draaf ik nu een beetje door?

Nog een toepassing: als tip voor klanten die een instrument willen leren bespelen maar geen noten lezen!

zondag 21 maart 2010

#15 de krent


Geen lente zonder krenten!!!

Rondgeluisterd op radiocast. Oorverdovend!!! Je hoeft niet meer te denken...om 22.00uur moet ik niet vergeten de radio aan te zetten voor mijn favoriete programma. Voortaan te beluisteren waar en wanneer je wilt.
Gespod brengt je op ideeën voor het vinden van podcasts in allerlei categorieën. Zitten trouwens ook veel vodcasts tussen.
Via google kom je ook eenvoudig bij podcasts.
Die van Dok Delft houden niet over. Drie stuks en niet recent. Ook de videocasts zijn oud! Zie dat ze een lezing geven over het belang van gaming i.s.m. met de T.U. Daar kunnen ze een podcast van maken, misschien zelfs streaming. Hebben wij in Haarlem een (bij mijn weten) eenmalige poging toe gedaan. Was technisch nog een hele klus, expertise van buiten de bieb voor ingehuurd.
De podcasts van Waterweg kan ik niet eens vinden!
Ik vind vooral berichten uit de oude doos erg leuk. Vrijdag is vanouds mijn vrije dag en hoe kan je het treffen: VPRO radiodag!!! Het Gebouw, met Ischa, Cor Galis, Dorrestijn, John Jansen van Galen, Klaas Vos, alles aan elkaar gepraat door Harmke Pijpers. Een groot deel van die Ischa uitzendingen heb ik nu teruggevonden. Die gaan mee op vakantie! en wat dacht je van het marathoninterview met Hans van Mierlo uit '89.
Wat betreft bibliotheektoepassingen...het domein muziek heeft 2 jaar geleden met plannen rondgelopen om, in het kader van de Haarlem Muziekcollectie, regelmatig een podcast te plaatsen van een Haarlemse band, zanger, koor. Dit in samenwerking met de Haarlemse poptempel het Patronaat. Wegens het niet verkrijgen van een subsidie is dit plan in de koelkast beland. Toekomstmuziek?

dinsdag 16 maart 2010

#14 fruitpraat



Kondigt zich aan als een podcast. Al een beetje #15.

Beetje teleurstellend dat ik het icoon van Google TalkBack (zie vorig bericht) niet aan de rechterzijde van deze blog kan krijgen bij de gadgets. Hulp ingeroepen van Vuurziel en onze coach....we zijn er niet uitgekomen!
Geprobeerd met onze hoofdcoach al chattend een oplossing voor dit probleem te krijgen, helaas, er werd niet teruggechat via de chatmogelijkheid op 23dingen. Was net zo'n goeie oefening geweest, of heb ik iets verkeerd gedaan? Had ik mijn eigen chatblokje groen moeten maken? Enfin, er valt nog wel wat te ontdekken.
Denk dat chat nuttig kan zijn bij het inlichtingenwerk, voorwaarde is wel een goede bezetting.
Je zou het ook tijdelijk kunnen inzetten, zoals nu met onze nieuwe website. Onze klanten zitten met veel vragen en ongenoegens. Via chat zou je ze door de website heen kunnen leiden.
En wat te denken van een chatcontact tussen front- en backoffice.
Wat is trouwens de reden van het opheffen van de chatdienst bij Al@din?

zaterdag 13 maart 2010

#13 de kokosnoot



Kantoortoepassingen bij Monty Python!

Het hele traject van achtergrondinformatie doorlopen. Het filmpje maakt goed duidelijk dat het om een webbased applicatie gaat. Wat mij tot wanhoop dreef met word was, dat niet elke computer dezelfde versie van word had. Dat probleem is opgelost met Google docs & spreadsheets. Op Googleme.nl de rondleiding gevolgd, helder en duidelijk. Hier vind je ook gebruikersvoorbeelden: afspraken plannen voor de eet-, bioscoop-, kook-, voetbal-, enfin wat voor club niet? Je trainingsprogramma, boodschappen-, wat-mee-te-nemen-op-vakantielijstje. De Google Docs Blog geeft nog handige templates: budgetplanner, weddingplanner, to-do-list enz.
Heb zelf een document gemaakt in Google docs en een excel bestand vanaf mijn computer geupload, gewijzigd en geshared met mijn normale mailadres en van daaruit weer bewerkt. Superhandig. Moet nu nog uitvinden hoe het werkt met eerdere versies.
Dit was een betere tool voor de servicenormclub bewegwijzering geweest dan een wiki.
Toe te passen voor activiteitenoverzichten, tja wat eigenlijk niet waar meerdere mensen hun inbreng hebben vanaf verschillende locaties. Vestigingen der bieb, verenig je op GDS!

maandag 8 maart 2010

#11 de kiwi



Wist niet dat er ook een kiwi bird was. Zo zie je maar.....er zijn meer 'dingen' tussen hemel en aarde!

En dan nu: wiki's. Voor de cursus digitaal inlichtingenwerk hebben wij, als cursisten, met een wiki gewerkt. Wat me nog is bijgebleven, het was handig én eenvoudig! De details ben ik kwijt.
Als je rondkijkt op de opgegeven ontdek wiki's valt mij op dat het er, afgezien van de inhoud, vaak zo saai uitziet. Dat is niet erg voor een interne wiki, voor een externe wiki lijkt me dat het oog ook wat wil.
De publiekswiki van OB Deventer vormt daarop een gunstige uitzondering.
De godmother der wiki's, Wikipedia, is natuurlijk helemaal top. Dacht, kijk ook eens op wikitravel. Viel me tegen...mijn favoriete Griekse eiland levert niet veel info op. Hier wacht mij een schone taak, of zal ik het als geheimtip houden.
Bedenk mij nu dat een wiki wellicht geschikt was geweest als tool bij de servicenormclub bewegwijzering. Wat daar is afgemaild, ge-word, gefotografeerd en ga zo maar door!
Wat denken jullie van een wiki voor de Haarlem Muziekcollectie? Voor en door de de Haarlemse muziekbeoefenaar/liefhebber.

ad#12


Zelfs vanuit 'deep space'!

vrijdag 5 maart 2010

#12 birdie num num

Pre-tweet???



Beetje dronken van mijn verblijf in de 'digitale kroeg', zoals twitter genoemd wordt in het filmpje van Kassa. Dat is de ene kant van het verhaal. Het verhaal heeft echter nog een heel andere kant. Die zie je als je gaat shoppen rond twitter.
Eerst de tweets bekeken van de bekende Nederlanders. Wat moet er een storm gewoed hebben op de twitter van SP-ers tijdens (en vooral na!) de gemeenteraadsverkiezingen. Het filmpje 'twitter in plain english' geeft alleen de ene (sociale) kant van het verhaal weer. Tweetdeck en Twhirl zien er knap ingewikkeld uit. Bij Jan's tweets kwam ik ook nog 'hootsuit, seesmic en foursquare tegen. Allemaal twitter-clients? Het #tekentje op twittersearch is behalve een hashtag ook een gewone tag? Heb gezocht in de twittergids bij strips en bibliotheek: duidelijk te hanteren index. Daar wordt ook meteen de andere kant van het verhaal duidelijk. Volg de hoog gerankte (nieuw statussymbool???) tweepers en je hebt de meest volgenswaardige, betrouwbare info.
Stukken van Alice de Jong en Bart Janssen gelezen. Daarin wordt duidelijk voor welk doel en op welke manier je twitter kunt gebruiken voor je organisatie.
Conclusie: eenvoudige manier om te communiceren met je klanten. Van onder de aandacht brengen van blogs tot aanwinsten tot evenementen enz. Voorwaarde is wel dat je veel bekendheid geeft aan het feit dat je als organisatie werkt met twitter en continuïteit betracht in je tweets.
Misschien wordt twitter wel het belangrijkste communicatiemiddel, die potentie heeft het. Er zit volgens mij van alles een beetje in: bloggen, rss, chatten, sms. Kan me voorstellen dat de functionaliteit in de toekomst verder verbeterd wordt.
Wisten jullie trouwens dat biebsounds ook op twitter zit .....thnx Jan!

vrijdag 19 februari 2010

#10 de kers

Dacht dat Joan Haanappel dit de 3-dubbele cherry flip noemde.........



En nu......social bookmarking en Delicious! Rondgekeken op de 23dingen account, de toevoegknop geïnstalleerd, wat bookmarks toegevoegd, waaronder 'biebsounds'. Leuk om te zien dat anderen daar ook een bookmark van hebben gemaakt (hai Toos!). Heb een beschrijving van de site toegevoegd. Lijkt me wat gebruiksvriendelijker. Belangrijk om de juiste tags te gebruiken, maar doe je dat nou alleen in je eigen taal? Beter ook in het Engels.....internationaal! Mijn interesse 'wandelen op de Griekse eilanden' toverde al heel wat eyeopeners tevoorschijn.
Overal je favorieten bij de hand, geen zorgen meer over verlies van je favorieten...ik ga een account aanmaken!
Wat de werksituatie betreft is delicious eigenlijk onontbeerlijk: niet allemaal een blokje favorieten maar één goed ontsloten account.

maandag 15 februari 2010

#9 fruitcocktail


Zo even het toe nu toe gebruikte fruit door elkaar mixen en kijken hoe de smaak is...oftewel een proefmoment.

Bloggen lijkt een medium waar je als bibliotheek veel mee kunt doen. Allereerst om iets van jezelf naar de klant uit te dragen zoals onze muziekblog biebsounds. De input kan ook van de andere kant komen zoals de ideeënbus van de Stadsbibliotheek waar de klanten hun mening kunnen ventileren over onze organisatie. Dit gaat overigens wel onder redactie, maar misschien zou dat ook anders kunnen. Zo kun je je een blog voorstellen door klanten voor klanten, een recensieblog bijvoorbeeld. Zelfs binnen de organisatie is het te gebruiken, om je collega's te laten weten waar je mee bezig bent.
Wel heb ik het gevoel dat de interesse voor je blog niet vanzelf gaat. Je moet je lezers prikkelen, verrassen, verbazen misschien zelfs wel schokken. In ieder geval zo schrijven dat het iets met je lezer doet, anders is de interesse snel weg. En volhouden!!!

RSS lijkt me vooral voor jezelf erg handig. Uit de overdaad aan informatie alleen dat eruit pikken wat je interesseert. Overigens heeft dit indirect ook positieve gevolgen voor de klant, je kunt deze beter bedienen, doordat je zelf goed geïnformeerd bent.
Vergeet inmiddels niet je klant te bedienen met rss en widgets.

Foto's foto's foto's, mensen zijn er gek op! Je kunt op een snelle manier interesse voor een onderwerp genereren door er de juiste foto bij te gebruiken, zowel digitaal als op papier, intern als extern.
Dingen waar je vroeger niet aan dacht kun je tegenwoordig via Flickr doen, zoals mijn virtuele bezoek aan DOK uit een eerdere post. Of een rondleiding voor nieuwe leden.......dat is eigenlijk nog veel leuker met een filmpje, zoiets als deze van onze eigen Generation Why.



Daag de klant uit op een andere manier met de bieb bezig te zijn dan de traditionele!
Is dat ook geen web 2.0?

zondag 14 februari 2010

ad#8 conclusie

Geen praatjes, maar plaatjes!!!!!

ad#8 zelfde kerk: bewerkt



ad#8 kerk: originele foto


ad#8 gephotoshopte zeevrucht!


ad#8


En dat is nou juist het leuke: het zelf uitvinden. Hier Web 2.0 badges en Bead Art van Flickr Toys.
Ook foto's bewerkt, foto's direct van 'mijn Flickr' naar deze blog verplaatst. Je kunt er dan op de blog geen tekst meer aan toevoegen, moet je al op Flickr doen? ??!!!

zondag 7 februari 2010

#8 de zeevrucht


Is dit al #8? Was aan het doorflikkeren, zie hier het resultaat. Beetje trots ben ik wel, helemaal zelf uitgevonden!

ad #6/7 waar???

zit die handige knop 'blog this' dan?

#6/#7 de watermeloen




Tjonge jonge, wat een hoop pitjes! Kost me enorm veel moeite om mijn diashow van Flickr op mijn blog te krijgen. Staat nu nog niet op de plek waar ik wil MAAR ER STAAT TENMINSTE IETS OP! Elk jaar zijn we op vakantie wel bezig met een soort 'art' project. In 2008 was het onderwerp, je raadt het al, visnetten.



Heb eerst een account aangemaakt bij Flickr, vervolgens foto's geupload, sets gemaakt. In eerste instantie niet geshared.....dan komt er helemaal niets over op je blog. Dus nu full sharing, met resultaat.
Rondgesnoept op Color Picker (wauw, wat een prachtige collages), Findr, Google Maps (handig als je op vakantie gaat en vast wil rondkijken in de omgeving), Spell with Flickr (vonden jullie, gezien de layout van de titel, bij 23dingen ook erg leuk!) en gekeken wat andere bibliotheken met Flickr doen.
Zo heb ik zelf Flickr gebruikt om een kijkje bij DokDelft te nemen toen ik in onze servicenormclub bewegwijzering zat. Was al in verschillende bibliotheken geweest en om nou ook nog naar Delft te gaan. Web 2.0 dient de mens!
Je zou Flickr ook kunnen gebruiken om een fotoprijsvraag voor klanten te houden. Of klanten uitnodigen 'voeg je eigen foto toe aan de workshop saxofoon'.
Lees net nog de noot onderaan #6, de handige knop 'blog this'.....te laat!!!

zondag 31 januari 2010

#5 de banaan

"Het is maar een spelletje......"



Netvibes: nog wat meer tabs gemaakt, geschoven met de tabs, een feed verplaatst van de ene tab naar de andere, 2 ego feeds gemaakt (biebsounds, de digitale fruitmand), zelf een feed gemaakt via page2rss van de site van de Stadsbibliotheek Haarlem. Was geen rss te vinden op onze eigen website, slecht!!! Of heb ik niet goed gezocht??? Hoe dan ook een goede oefening.
Wat betreft het zoeken in google blogsearch, handig. Zocht op Egypte, veel voetbal, weinig toeristische info. Heb resultaat beperkt door datum scherp te stellen en zoeken naar Egypte zonder de woorden voetbal, cup.
Bloglines verder gelaten voor wat het is. Je moet je daar namelijk wel aanmelden.

#4 de fruitvlieg




Zie RSS als fruitvliegjes.......ze vliegen over een site of blog en pikken er alle nieuwtjes vanaf!
Zoals al vermeld in een eerdere post heb ik al eens geroken aan RSS. Het opzetten van een netvibes pagina ging vrij probleemloos. Heb een aantal tabs aangemaakt met uiteenlopende onderwerpen: bibliotheken, nieuws, muziek, 23dingen blogs, Egypte. De VOB feed wordt niet gevonden door netvibes. Ook als je de feed kopiëert werkt ie niet. Ik heb in mijn adresbalk ook een feedfinder staan, zelfde resultaat.
Wat mij niet duidelijk is: het verschil tussen een widget en een feed. Wanneer je bij nos nieuws een feed maakt en die vervolgens verwijdert, zie je staan 'widget verwijderen'.
Wat ik heeeeeel erg leuk vind is het opleuken van netvibes. Lang mee bezig geweest. Achteraf dacht ik 'zonde van de tijd, wat is het nut hiervan voor mijn werk'. Daar ben ik nu uit: je probeert je klanten (en jezelf) een zo aantrekkelijk mogelijk product te bieden, of het nou een website, een blog of een openbare netvibes pagina is.
En het algemene nut: snel en overzichtelijk bijhouden van je interessegebieden. Hier kun je ook je klanten mee bedienen.
Nu nog erachter zien te komen hoe ik mijn fruitvliegjes kan delen door ze op 'de digitale fruitmand' te zetten. Zie Peony Hardbottle! !

ad #3

Volgens mij is marktplaats ook heel erg web 2.0!!! Delen, delen en nog eens delen. Enne......heb zelfs al wat leuke mensen over de vloer gehad. Zo wordt virtueel -> reëel.

zaterdag 30 januari 2010

Waarom valt deze titel weg?

Waarom valt de titel boven mijn berichten weg? Kwestie van instelling?

#3: de peer

De leuke Peer!!!



En over mijn ervaringen met web 2.0:
Ik blog op biebsounds.
Een jaartje geleden (of is het inmiddels al weer twee jaar???) heb ik de cursus 'digitaal inlichtingenwerk' gevolgd. Daar ben ik ook met netvibes in de weer geweest. Heb nog steeds de account, maar kijk er niet echt veel meer op. Niet zo slim realiseer ik me nu...elke week jaag ik op nieuwtjes voor biebsounds. Dan ga ik een lijstje sites en blogs langs, beter om dit via netvibes te doen.
Bij deze cursus ook gechat.
Dan nog een blauwe maandag geal@dind. Lijkt me ook web 2.0.
Geen hyves, facebook of wat dies meer zij. Komen vast nog wel als 'ding' langs!

zondag 24 januari 2010

#2: de appel


Nou dat is toch wel een behoorlijk zure!!! Dacht appeltje, eitje, ben op de bieb al bezig met onze blog biebsounds, dat ga ik even fiksen. Had in gedachten de blog helemaal vormgegeven: in het titelvenster een prachtige fruitfoto achter de tekst, of als hele achtergrond van de blog. Daar ging het al behoorlijk mis....krijg de foto niet geüpload. Tja, op biebsounds heeft iemand anders de layout voor zijn rekening genomen. Ook het blokje 'over mij' leverde nogal wat heen en weer geklik op.
Weet nu wel dat ik een haan ben in de Chinese dierenriem en volg heel wat andere blogs!
Oké, tot zover mijn eerste post. Ga nog eens lekker zitten kauwen vanmiddag.....wie weet wat er van komt.
Heeft een van mijn mededingens een oplossing voor mijn probleem met de foto? Hou me aanbevolen.